Prive muzieklessen


Informeer via de contactpagina naar de verschillende mogelijkheden en tarieven voor privé muziekles. 

Al vanaf circa €14 is het mogelijk individueel lessen te volgen.

 

De muzieklessen worden gegeven door een gemotiveerde en enthousiaste muziekpedagoge met veel geduld en een jarenlange ervaring in het lesgeven aan (jonge) kinderen en volwassenen.

 

Het muziekplezier staat voorop terwijl er gewerkt wordt aan o.a. een goed speel- of zangniveau, een goede lichaamshouding, notenkennis, muziektheorie en natuurlijk jouw eigen setlist, ofwel repertoire.

Het vertrouwen en de zelfstandigheid van de leerling wordt steeds groter en de wereld van muziek gaat letterlijk open.

Indien mogelijk wordt samenspel zoveel mogelijk gestimuleerd, want niets is leuker dan samen spelen!

 

Vaak loop je tijdens muzieklessen aan tegen 'drempeltjes.'

Dat is heel normaal tijdens het zingen of leren bespelen van een muziekinstrument om steeds iets verder te komen. Een drempel kan bijv. zitten in notenkennis, oefenen, speeltechniek, motoriek of muziekstijl.

De muziekdocent herkent deze en de uitdaging is om iedere leerling (zelf) te laten ontdekken welke tips en trucs voor zijn/ haar eigen spel het beste werken om het meeste plezier uit je stem of het muziekinstrument te halen en steeds verder te willen.

 

Het aanbod bestaat uit o.a.:

  • Pianoles
  • Vioolles
  • Gitaarles
  • Zangles

 

Met piano- en vioolles kan al vroeg vanaf de leeftijd van circa 5 jaar worden gestart. Voor gitaar is het advies circa 7/8 jaar i.v.m. de motoriek t.o.v. het instrument. In overleg wordt per leerling bekeken wat mogelijk is. Ook kunnen beginnende of gevorderde volwassen leerlingen met plezier vioollessen, pianolessen, gitaarlessen of zanglessen bij Muziekwijs volgen.

 

De muziekdocent geeft ook adviezen over de aanschaf van een muziekinstrument. De belangrijkste tip is: 'Luister naar de klank(kleur) van het instrument en bekijk of die klank bij jou past.'

Je moet natuurlijk wel een tijdje uit de voeten kunnen op het instrument van jouw keuze, dus kies wat jij mooi vindt klinken en voor welk doel jij dat instrument wilt. Laat je goed adviseren.

Op die manier geniet je extra tijdens het spelen en stimuleert het je om er nog meer uit te halen.

 

Lesinhoudelijk:

  • Je werkt aan goede basistechnieken d.m.v. diverse (bekende) lesmethoden en/ of aan de hand van (zelf) uitgekozen muziekstukken/ liedjes.
  • Leer akkoorden te spelen en jezelf of anderen te begeleiden.
  • Spelenderwijs leer je meer over het notenschrift, de muziektekens, muziektheorie, speeltechnieken en veel meer.
  • Leer d.m.v. zangoefeningen meer over o.a. stemgebruik, ademhalingstechnieken, eventueel microfoontechniek, en jouw stembereik bij zangles aan de hand van jouw gekozen nummers die passen bij jouw niveau en wensen.

NIEUWS


Optreden13 mei 2023 - Pianoleerling Wessel - Kidsfestival Winkelcentrum De Baronie

Debuutoptreden 13 mei 2023 - Duo Fleur & Wessel

Pianoleerling Wessel Kloet & Zangleerling Fleur Verschuur - Kidsfestival Winkelcentrum De Baronie